Kolga-Jaani sai uue mänguväljaku

1.juunil, lastekaitsepäeval avati Kolga-Jaani staadionil mänguväljak, kus on mängulinnak, ronimiskompleks, kahekohaline kiik ja kuus välitrenažööri.

"Loodan, et kõik leiavad siin endale sobiva atraktsiooni, tunnevad mänguväljakust rõõmu ja on selle üle õnnelikud! Loodame, et lapsed seda ilusat mänguväljakut ka hästi hoiavad," ütles avamisel Kolga-Jaani piirkonnajuht Rivo Aren.

Areni sõnul teeb heameelt kogukonna soovi täitumine. Kohalikud elanikud pöördusid tema poole mänguväljaku rajamise ideega 2018. aasta lõpus. „Samal ajal avanes LEADER-toetusprogrammi taotlusvoor ja tegin ettepaneku esitada vallavalitsuse nimel taotluse toetuse saamiseks."

MTÜ Võrtsjärve Ühendus ja PRIA kiitsid taotluse heaks ja nii eraldatigi mänguväljaku rajamiseks toetus. Projekti omaosaluse kattis Viljandi vallavalitsus.

„Mõnda aega käis aktiivne arutelu, kuhu väljak ehitada, kuid lõpuks langes valik esimesele variandile – staadionile," ütles Aren. Mänguväljaku ehitas Tiptiptap OÜ ja  tööde maksumuseks koos omanikujärelevalvega oli 35 289,49 eurot.   

Lapsevanemad on rahul

Meeri Tatar, kes oli avamisel oma kolme lapsega, tõdes, et väljakul on tegemist kõigis vanuses lastele. „Siin on kõigil tore mängida – suuremad on suurte ja väikesed väiksemate alal.  Emmed saavad ka samal ajal trenni teha."

Meeri oli üks neist, kes väljaku idee välja pakkus. „Käisime varem lasteaia mänguväljakul, kuhu ei saanud aga minna igal ajal, et mitte magavaid lasteaialapsi segada. Oli vajadus väljaku järele, kuhu on kergem juurdepääs. Rivole suur aitäh, et ta selle rajamise korraldas!"

Mõni päev hiljem tõdes Meeri, et on mänguväljakul käinud perega iga päev. „Tore, et on üks koht juures, kus lapsed ja emad saavad omavahel suhelda. Ka lasteaia lapsed käivad siin vahelduseks päeval mängimas. Oleme kõik väga rahul."

Autor: Made Laas,
avalike suhete nõunik

Foto: Alar Karu

Foto allkiri: Uuel mänguväljakul on tegutsemisvõimalust nii suurematele kui ka väiksematele lastele.

 

 

 

 

 

 

 

 


Noortekeskuste ruumide rentimiseks võta ühendust kohaliku noorsootöötaja või noortekeskuse juhatajaga. Ruumide rentimise hinnakiri on järgnev:

Ruumi nimetus

kuni 3 tundi eurodes

tunni tasu eurodes

(4-8 tundi)

päeva tasu eurodes

Tarvastu noortekeskus

60

18

200

Kolga-Jaani noortekeskus

40

12

120

Saarepeedi noortekeskus

40

12

120

Ramsi noortekeskus

40

12

120

         Paistu noortetuba

40

12

120