Päästeamet tunnustas viit meie valla meest

18. veebruaril jagati Sakala keskuses päästeteenistuse aumärke. Päästeamet tunnustas kuut Viljandimaa meest, kellest koguni viis elavad Viljandi vallas. 

 

Päästeteenistuse medali said Mustla päästekomando meeskonnavanem Toomas Tuul (Kärstna külast) ja Kolga-Jaani tuletõrje seltsi vabatahtlik päästja Rivo Aren (Kolga-Jaanist). Viljandi komando päästjad Aimar Põvvat (Ramsi alevikust) ja Margus Ibis (Tobraselja külast)  ning Viljandimaa päästepiirkonna korrapidamisgrupi operatiivkorrapidaja Tõnu Mirka (Koidu külast) said teenetemedali hõbedaste tammelehtedega.  

Kokku tunnustati 113 inimest üle Eesti.  Päästeamet tunnustab kahel korral aastas inimesi, kes on näidanud üles vaprust inimeste elu ja vara päästmisel või panustanud päästeala arengusse.  

 

Väljakutseks alati valmis 

 

Rivo Aren Kolga-Jaani tuletõrjeseltsist ütles, et tunnustus oli talle suur üllatus. „Meil on teisigi tublisid mehi, kes oleksid seda rohkem väärinud. On teatud inimesed, kes on kohe valmis päästesündmusele tulema, kellega ei ole kunagi probleeme, et nad ei saa," rääkis Aren ja lisas, et mehed teevad seda tööd oma palgatöö ja pere kõrvalt ning on valmis reageerima nii päeval kui ka öösel.    

 

Tuletõrjeselts asutati Kolga-Jaanis pärast seda, kui Oorgu külas asuv kutseline komando 10 aastat tagasi suleti.  „Esmajoones reageerime päästesündmustele ja järjest enam panustame ennetustööle. Räägime vee-, tule-, ja jääohutusest kodudes, koolides, laatadel ja mujal. Kui talv võimaldab, teeme igal aastal kooli juurde liuvälja." 

 

Päästesündmusi, kuhu vabatahtlikud lähevad, on aastas keskmiselt 50. Kõige rohkem väljakutseid tuleb Põltsamaa linnast, mis jääb samuti seltsi reageerimisraadiusesse.  

 

Vabatahtlikud lähevad appi alates sellest, kui mõni metsloom või puu on tee peal kuni liiklusõnnetuste ja põlenguteni.  „Tegevust ikka on, kuid mida vähem on sündmusi, seda parem, eriti tulega," nentis Aren.  

 

Autor: Made Laas

Rivo Arenit õnnitlesid päästeteenistuse medali saamise puhul ka kolleegid vallavalitsusest. Aren töötab Viljandi vallas majandusspetsialistina.   

Foto: Kenno Soo/päästeamet 

 

 

 


Noortekeskuste ruumide rentimiseks võta ühendust kohaliku noorsootöötaja või noortekeskuse juhatajaga. Ruumide rentimise hinnakiri on järgnev:

Ruumi nimetus

kuni 3 tundi eurodes

tunni tasu eurodes

(4-8 tundi)

päeva tasu eurodes

Tarvastu noortekeskus

60

18

200

Kolga-Jaani noortekeskus

40

12

120

Saarepeedi noortekeskus

40

12

120

Ramsi noortekeskus

40

12

120

         Paistu noortetuba

40

12

120