Mulgimaa peremäng Tarvastus

Mulgimaa peremäng stardib sellel aastal juba kuuendat korda. Tarvastu kihelkonna kaheksa mängupunkti avavad seiklejatele, kultuurinautijatele ja teadmishimulistele mänguritele oma väravad laupäeval, 27. juunil kella 12.18

Arvestame riigis sellel ajal kehtestatud reegleid ja kutsume teid sellel päeval turvaliselt Tarvastu kihelkonda seiklema. Au sees on pereti liikumine, üksi või paarikaupa matkamine, 2x2 vahemaa jälgimine ning kõik puhtust tagavad  ning viirust peletavad meetmed.

Külastada saab järgmisi paiku:

  • Mõnnaste külas vana meierei juures õpetatakse osalejaile tegema vana aja meeste ja naiste töid tegema. 

  • Tarvastu Käsitöökoda pakutakse müügiletilt imelist kohalikku käsitööd ja ka erinevaid isetegemise võimalusi. 

  • Mustla rahvamaja kutsub suurt puidust kultuuriloolist lauamängu mängima ja mulgi mustriga seinakaunistusi meisterdama. Koostamisel on viktoriin „Mulgi peremäng 2020" ja üles seatakse temaatiline fotosein.

  • Mulgi majakas meie väikese armsa Mustla südames „ehitab" külastajaile omamoodi ajasilla, mille kaudu saab külastaja rännata erinevates ajastutes saades osa vastavale ajajärgule omastest tegevustest. 

  • Pika talus, Valli Mati juures saab tulija teada, kuidas mulk muiste ja ka  tänapäeval lambaid peab. Kaasa on osta võimalik osavate näppudega perenaise Ülle käsitööd. 

  • Soe külamajas ootab tulijaid põnev mulkide orienteerumismäng ümber paisjärve. Rajal olijad saavad salakirju lahendada, kala püüda, loodust nautida, taimi ja kalu määrata ja muid toredaid asju teha. 

  • Suislepa tuulik kutsub vaatama Võrtsjärve,  kaluri- ja  kalateemalisi muuseumieksponaate ning pakub teelistele oma tuntud headuses tõhusat kehakinnitust.

  • Mari Raamoti sünnikodus Kitsi-Tamme talu mängupunktis seavad ennast valmis kohalikud naiskodukaitsjad, et tulijaile nii endisaegseid kui tänapäevaseid  naiste ja noorte tegemisi tutvustada.   

  • Laiakivil, mis on Andres Renniti sünnikoht, saavad osalejad laulda koos mulgi rahvariides noortega Tarvastu hümniks kujunenud  „Kodukottost"  ja süüa kamakäkki.

Oled oodatud mängima!

Autor: Aili Anderson,

          Mulgimaa Peremängu Tarvastu piirkonna juht

 

Foto: Tarvastu Käsitöökoda
Foto allkir: 
Eelmise aasta Mulgimaa peremängu ajal Tarvastu käsitöökojas.

 


Noortekeskuste ruumide rentimiseks võta ühendust kohaliku noorsootöötaja või noortekeskuse juhatajaga. Ruumide rentimise hinnakiri on järgnev:

Ruumi nimetus

kuni 3 tundi eurodes

tunni tasu eurodes

(4-8 tundi)

päeva tasu eurodes

Tarvastu noortekeskus

60

18

200

Kolga-Jaani noortekeskus

40

12

120

Saarepeedi noortekeskus

40

12

120

Ramsi noortekeskus

40

12

120

         Paistu noortetuba

40

12

120